Nicco_Logo_NEW_Tagline_216_61

The Marrickville
Library & Pavilion

Integrating contemporary design and technology with the original, conserved heritage elements.

Download PDF


 

This innovative building integrates contemporary design and technology with the original, conserved heritage elements of the main hospital building. The design is by award-winning architectural firm BVN, which incorporated a series of louvres and vents to keep the building comfortable and use as little energy for heating and cooling as possible.


Building materials were also chosen with sustainability in mind. It is uncompromising with regards to sustainability, with recycled elements wherever possible and clever design features that reduce energy consumption. Its warm timber interior, huge windows, doors and modern facilities have been dubbed as a game-changer.

Quick Facts:

  • Completed by:
    CD construction Group

  • Designed by:
    BVN architects

  • Products Installed:
    External sliding stacking timber doors,
    partition timber/glass balustrades, internal corridor doors, external swing doors (automated), fixed windows and bi-fold windows to the library café.

  • Product used:
    New Guinea Rosewood
"We worked with NICCO because they had the capacity to deliver the larger timber elements of the build"

- Brad Reynolds, Senior Project Manager, CD Construction Group

SIMILAR CASE STUDIES

Nicco Timber Windows & Doors

A.J. BRISTOW AND SONS

Nicco Timber Windows & Doors

A.J. BRISTOW AND SONS